Alkeiskurssi

Tarjoamme uusille ratsastuksen harrastajille alkeiskursseja, joissa opettelemme yhdessä kaikki asiat aivan perusteista lähtien. Alkeiskurssille tarvitset vain mukaan avoimen mielen, sopivat nilkan peittävät kannalliset kengät, istuvat housut (ei liukkaat) sekä sormikkaat. Lainakypärät ja turvaliivit saat tallilta lainaan!

Alkeiskurssillamme opettelemme myös tallissa toimimisen säännöt sekä hevosten hoitamista ja varustamista. Ratsastus on varsin raskasta aloittelijalle, jonka vuoksi emme ratsasta ihan kokonaista tuntia, vaan käytämme tunnista osan hevosen hoitamiseen. Kun ratsastaja rutinoituu hoitotoimenpiteisiin ja kunto kasvaa, itse ratsastusosuus pidentyy kerta kerralta.

Ratsastuksen perustaitojen oppiminen riippuu paljon ihmisestä. Jollain saattaa olla luonnostaan hyvä tasapaino ja kehonhallinta, jolloin oppiminen on nopeampaa. Ja mitä enemmän ratsastaa, sitä nopeammin oppii. Usein muutaman vuoden ratsastamisen jälkeen tasapaino on kehittynyt ja ratsastaja osaa monia perusasioita. Toisaalta ratsastus on lajina vaativa, eikä aivan valmiiksi tulla koskaan.

Suomen Ratsastajainliitto

Onko ratsastus turvallista?

Aina eläinten kanssa toimiessa, siihen liittyy riskejä. Suosittelemmekin aloittelevalle ratsastajalle Suomen Ratsastajainliiton jäsenyyttä, johon kuuluu kattavat urheiluvakuutukset ja ne vakuuttavat ratsastajan myös hevosten hoitotilanteissa sekä matkalla tallille. Lue lisää seuran jäsenyydestä täältä.

Ratsastuksenohjaaja aina valitsee jokaiselle ratsastajalle juuri omaan tasoonsa sopivan hevosen ja vastaa toiminnan turvallisuudesta. Mutta koska hevonen on pakoeläin, joka toimii vahvasti omien vaistojensa varassa, joskus se rauhallisinkin heppa voi pelästyä. Ratsastukseen lajina kuuluu välillä putoaminen – niin kuin esim. lasketellessa tai pyöräillessä välillä kaatuu. Mutta useimmiten putoaminen on kuitenkin vain muksahdus, ja ratsastaja selviää vain säikähdyksellä.


Seuraavat järjestettävät alkeiskurssit