Kerhot ja kurssit

Pyrimme järjestämään ympäri vuoden erilaisia kerhoja ja kursseja osallistujien iän ja osaamistason mukaan. Teemme tiivistä yhteistyötä näiden osalta kotiseuramme Riding Club HH ry:n kanssa. Tarkemmat järjestämisajankohdat tullaan ilmoittamaan tallin ja seuran kotisivuilla, Facebook-sivuilla ja seuran Instagram-sivuilla.


Heppakerhot


Rovaniemeläinen ratsastusseura Riding Club HH ry järjestää keväisin ja syksyisin heppakerhoja eri tasoisille harrastajille tallillamme. Heppakerhot on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneet hevosista ja hevosen hoidosta. Kerhossa opetellaan kaikkea hevosen varustamiseen ja hoitamiseen liittyviä perustaitoja.

Heppakerhosta vastaa seuran nuorisovastaava Emilia Micklin. Muut mukana toiminnassa olevat kerho-ohjaajat ovat mukavia ja lasten kanssa viihtyviä nuoria, jotka ovat suorittaneet SRL:n virallisen hevoskerho-ohjaajakoulutuksen. Mukana on aina vähintään yksi aikuinen vastuuhenkilö.

Kerho on loistava tapa tukea lapsen oppimista hevosista ratsastuksen ohella, jotta omat perustiedot ja -taidot kehittyvät muun muassa hevosen hoitoon ja käyttäytymiseen liittyen. Alkeisratsastajien (perustason) heppakerhossa opetellaan perusasioina ratsastus harrastuksena, hevonen eläimenä ja talli ympäristönä, sekä käydään läpi ja opetellaan turvallisuuteen liittyvät asiat. Edistyneempien (I -tason) heppakerhossa päästäänkin jo harjoittelemaan hevosmiestaitoja, leikitään, askarrellaan ja kokeillaan eri liikuntamuotoja harrastukseen liittyen.

Seura järjestää myös perheen pienimmille lyhytkestoisia ohjattuja Lasten ponihetket -kerhoja! Seuran ponihetkillä lapsesi pääsee tutustumaan hevosharrastukseen ohjatussa ympäristössä erilaisten leikkien kera! Kurssi on ideaali nuorille lapsille, joilla ei ole aiempaa hevosharrastetaustaa.

Aikuisille, joilla kiinnostaisi oppia hevosmiestaitoja ja kehittää omaa osaamistaan hevosten parissa, seura järjestää omia hevoskerhoja. Kerhot on suunniteltu yli 18-vuotiaille aikuisille, jotka haluavat aloittaa uudestaan vanhan harrastuksen tai tutustua lajiin uusina harrastajina!

Varaa paikkasi heppakerhoihin seuran sivujen kautta!

Kun tiedot ja taidot kehittyvät, heppakerhon jälkeen on myös mahdollista suorittaa erilaisia hevostaitomerkkejä, joiden kautta on mahdollista saada tallista itselleen hoitoponi tai -hevonen.


Kurssit


Nuorille ja aikuisille, joilla kiinnostaisi oppia hevosmiestaitoja ja kehittää omaa osaamistaan hevosten parissa, järjestämme seuran kanssa vastaavia kurssien muodossa. Kurssien teemat ovat yleensä vapaasti toivottavissa, järjestämme niin ratsastus,- maastakäsittely- kuin hevonen eläimenä -tyylisiä kursseja. Seura pyrkii aktiivisesti toteuttamaan myös erilaisia luentoja liittyen samoihin aiheisiin.