Raviponikerho

Raviponikerhot on tarkoitettu lapsille ja nuorille, jotka ovat kiinnostuneet ajamisesta ja raviponiurheilusta. Kerhossa opetellaan kaikkea ponin valjastukseen ja ajamiseen liittyviä perustaitoja. Raviponeina toimivat kiltit ja kokeneet shetlanninponimme.

Kerhot järjestetään keväisin ja syksyisin 10 kerran kursseina. Tarkemmat järjestämisajankohdat tullaan ilmoittamaan tämän sivun lopussa, tallin Facebook ja Instagram-sivuilla sekä tallin ilmoitustaululla. Raviponikerhon aikuinen vastuuhenkilö on tallin yrittäjä Niina Timonen. Kerhoa vetää mukava ja lasten kanssa viihtyvä nuori, jolla on P-ajolupa sekä kilpailukokemusta ponilähdöistä. Mukana kerhoissa on myös aina vähintään yksi aikuinen vastuuhenkilö ja apuohjaaja.

Kerhossa pääsee tutustumaan raviponiurheilun maailmaan ja oppimaan kärryihin valjastamisen sekä itse ajamisen perustaidot. Kerhossa emme ratsasta tai opeta hoitamaan hevosia, vaan tämä taito tulisi tasovaatimuksena olla jo nuoren hallussa.

Talli ei ole vakuuttanut automaattisesti kerholaisiaan! Kerhoihin osallistuminen ei vaadi kerholaiselta ratsastusseuran jäsenyyttä, mutta suosittelemme silti hakemaan jäsenyyttä lapsen, nuoren tai oman turvallisuuden vuoksi. Vaikka ponimme ovat pieniä ja tottuneita lapsiin ja käsittelytilanteisiin, pakoeläinluonteen vuoksi ajamiseen ja käsittelemiseen liittyy aina riskejä. Seuran urheiluvakuutus turvaa hevosharrastajamme kattavasti niin matkan aikana tallille kuin hevosia hoidettaessa ja ratsastaessa/ajaessa. Lue lisää kotiseuramme jäsenyydestä.

Raviponikerho

Raviponikerho on tarkoitettu kouluikäisille yli 10-vuotiaille hevosharrastusta jo harrastaville lapsille. Kerhossa opetellaan ajamisen perusasioita eli opetellaan ponin valjastamista, ohjastamista käytännön tasolla, varusteiden tunnistamista ja käsittelyä, raviponiurheilun kulttuuria sekä käydään läpi ja opetellaan turvallisuuteen liittyvät asiat. Kerhon tavoitteena on nuori, joka osaa itsenäisesti valjastaa ja ohjastaa raviponia turvallisesti. Tasovaatimuksena nuoren tulee osata harjata, käsitellä ja taluttaa hevosia jo entuudestaan ilman ohjeistusta. Aikaisempaa ohjastamistaustaa ei tarvitse olla.

Kerhopäiviin kuuluu joka kerralla ponien hoitoa, valjastusta ja ajoa. Eri kerhopäivinä kerhon kulkua ohjaa kuitenkin myös joku tietty teema, jossa syvennytään tiettyyn aihealueeseen valjastuksen ja ajon ohella. Näin kerholainen pääsee tutustumaan raviponiurheiluun mahdollisimman monipuolisesti myös itse ajamisen opettelun lisäksi.

Kevään 2020 raviponikerhot:

Aika: Sunnuntaisin 10 kertaa | 1.3. – 24.5. (tauot vko 11, 15 ja 19)
Kesto: Klo 13.00 – 14.30 (1,5t)
Ikäraja: 10 vuotta
Hinta: 250 € / osamaksu 2. erässä ilman lisäkuluja

Viimeinen ilmoittautumispäivä:
Pe 28.2.2020 klo 18 mennessä.

Kerho-ohjaajat: Iina Väisänen, Milla Salmela ja Niina Timonen.
Aikuinen vastuuhenkilö: Niina Timonen

Kerhopäivät ja teemat
Maaliskuu
1.3. Turvallisuus, silan osat ja ajo
8.3. Ravikilpailusäännöt
(Tauko vko 11)
22.3. Vierailu Mäntyvaarassa sunnuntai-raveissa (klo 11.30-13.30)
29.3. Kertaus ravikilpailuista

Huhtikuu
5.4. Volttaus
(Tauko vko 15)
19.4. Ohjasajo
26.4. Varusteiden osat ja huolto

Toukokuu
3.5. Ponit raviurheilussa
(Tauko vko 19)
17.5. Radan säännöt
24.5. Kilpa-ajot


Kerhossa toimivat opetusmestareina pienet ja ihanat shetlanninponimme:

Lue lisää hevos- ja poniystävistämme osiosta Hevosemme.


Lisätietoja:

Niina Timonen
Yrittäjä
Horse Hill Ky
talli@horsehill.fi
p. 040 5788 879