Hevosemme

Opetusponimme

Elviira

Nummen Elviira
Shetlanninponitamma

s. 10.5.2009
Säkä 110 cm
Koulutustaso HeC | 50cm

Om. Kati Rantonen
Yp. Horse Hill Ky

Elviira on pieni, kaunis ja kiltti shettistamma, joka tekee ahkerasti lasten tunteja ja toimii talutusratsupollenamme. Ihana Elviira sulattaa kaikkien sydämet sulostuttavalla luonteellaan, hän toimii mainiosti niin lasten kuin aikuisten kanssa. Ratsastaessa omaa pieniä ponimaisia vinkeitä, ei anna mitään ilmaiseksi! Elviiralla voi myös ajaa.


Fantti

Fakt
Risteytysponiruuna

s. 5.3.1996
Säkä 135 cm
Koulutustaso HeB | 70cm

Om. Horse Hill Ky

Kaunis ja osaava ponimme, jolla voi vankan rakenteensa puolesta ratsastaa myös pienemmät aikuiset. Tätä papparaista ei ikä paina, varma rusettihaimme esteillä ja kouluakin taitaa näppärästi kun vain osaa pyytää! Kiltti käsiteltäessä, osaa kuitenkin testata hoitajaansa ponimaisella tavallaan. Joskus taluttaessa voi pienemmille taluttajille näyttää parhaimmat ruohontupsupaikat!


Lenni

Loke II
Risteytysponiruuna

s. 2004
Säkä 100 cm
Koulutustaso HeB | 40 cm

Om. Horse Hill Ky
ja Riding Club HH ry

Iki-ihana ja pieni tilastoshettisruunamme Lenni on todella kiltti ja ystävällinen karvapallero. Hänen kanssaan on hauska puuhailla, vaikka onkin hieman touhukas ja kova seurustelemaan. Ratsain Lenni on sopivan herkkä ja reipas pikkuisesta ponimassusta huolimatta. Kuntokuurin jälkeen hänestä muovautuu varsin oiva ratsu! Lenniltä luonnistuu myös kärryjen edessä köpöttely!


Zion

Zion
Gotlanninruss-ruuna

s. 5.5.2002 
Säkä 130 cm
Koulutustaso HeB | 70cm

Om. Joona, Noora ja Oona Pallari

Zion on leikkisä, äärettömän kiltti ja herkkä pieni karvapallo, jokaisen pienen ratsastajan unelmaponi. Zion on tallimme luottoponi, hänen kanssaan voi mennä minne vain. Reippautta löytyy, mutta mitään ei anna ilmaiseksi! Talutusratsastuksissa parhaimmillaan. Lasten ehdoton suosikki!


Opetushevosemme

Eevi

Ieva
Puoliveritamma

s. 1997
Säkä 160 cm
Koulutustaso HeA | 80cm

Om. Minna Tikkala
Yp. Horse Hill Ky

Eevi on kiltti, osaava ja reipas tamma isolla T:llä. Kunnon mamman mussukka hoitaessa. Ei anna mitään ilmaiseksi, mahtava opetusmestari. Ikä on vähän humahtanut vyötärön seutuville, mutta se ei menoa haittaa! Varma ja lennokas hyppääjä. Iän puolesta on alkanut hiljalleen ottaa iisimmin.


Elli

Rosielli
Suomenhevostamma

s. 2006
Säkä 160 cm
Koulutustaso HeC | 70cm

Om. Horse Hill Ky

Suloinen Elli ihastuttaa luonteellaan! Ellistä ei erehdy kun puhutaan suomenhevosesta – jytkyn rakenteensa puolesta kantaa ratsastajan kuin ratsastajan. Vauhtia ja herkkyyttä löytyy, osaa koulukiemuroissa perusasiat. Hyppää esteitä mielellään ja noh, omalla hupaisalla tyylillään! Tulevaisuuden esterakettimme. Tekee kaikenlaisia tunteja.


Fauna

Fauna
ESH-tamma

s. 20.4.2008
Säkä 175 cm
Koulutustaso HeA | 90cm

Om. Horse Hill Ky

Fauna on nuori ja kiltti tamma, joka käy kaikentasoisille ratsastajille. Reipas vauhti ja pehmeät liikkeet tekevät hänestä yhden suosituimmista hevosista. Hoitaessa kiltti ja utelias suuresta koostaan huolimatta. Ponnua löytyy ja koulukiemuratkin taittuvat, onkin erityisesti aikuisten suosikki!


Fopi

Foliant II
Puoliveriruuna

s. 1996
Säkä 175 cm
Koulutustaso VaA

Om. Horse Hill Ky

Ison talon antti. Osaa näyttää hapanta naamaa karsinassa, ei ole siksi ihan kaikkien käsiteltävissä. Fopi on koulutettu vaativalle tasolle, joten kapasiteetti ei lopu ihan heti kesken! Ei ikänsä puolesta enää ylitä kuin lähinnä puomeja jumppamielessä. Fopi onkin suosittu aikuisten keskuudessa taitavuutensa ja motivaationsa takia. Hänellä voi ratsastaa kaiken tasoiset.


Hasse

Hadaras
Trakehner-ruuna

s. 18.4.2007
Säkä 165 cm
Koulutustaso HeA | 90cm

Om. Horse Hill Ky

Hasse on kiltti ja hyvin koulutettu herrasmies. Herkkäsieluinen ruuna on touhukas hoitotilanteissa, ja vaatii siksi käsittelijältään hieman huumorintajua. Miellyttävä ja herkkä ratsastaa, monen ratsastajan lempipolle. Esteitä hyppää varmalla otteella ja hienolla tekniikalla, mutta vaatii tasapainoisen kuskin ja reippaasti kaasua. Sopii kaikentasoisille ratsastajille.


Hilla

Puistolan Hilla
Suomenhevostamma

s. 29.5.2011
Säkä 150 cm
Koulutustaso HeC | 60cm

Om. Maija Rossi
Yp. Horse Hill Ky

Hilla on kaunis ja pieni suomenhevostamma. Nuoresta iästään huolimatta omaa jo hyvät perustaidot ratsastuksessa. Osaa liikkua kauniisti, kunhan yhteiset sävelet löytyvät. On herkkä ja reipas ratsastaa, jonka takia käykin lähinnä edistyneimpien tunneilla. Vauhdikas hyppääjä, tykkää siitä kovasti. Fiksu nuori tamma, joka ei vähästä hätkähdä.


Kalle

Roquette G
FWB-ruuna

s. 24.4.2004
Säkä 165 cm
Koulutustaso HeA | 100cm

Om. Horse Hill Ky

Kalle on taitava ja herkkä ruunaherra. Kookas kaveri on todella kiltti mutta herkkäsieluinen, ja arvostaakin siksi rauhallisia ja lempeitä otteita. Hän on liikkeiltään iso ja rauhallinen, toimiikin mukavasti kun kuskilla on pehmeät kädet! Näppärä kaveri niin sileällä kuin esteillä. Herkkyytensä vuoksi on enemmän kokeneempien ratsastajien ajoneuvo.


Proffa

Prohvet
Torinhevosruuna

s. 15.4.2006
Säkä 180 cm
Koulutustaso HeB | 80cm

Om. Horse Hill Ky

Iso ja kiltti nallekarhumme. Luonne täyttä kultaa, vaikka kokoakin löytyy – omistaa ”tallin isoin heppa” -tittelin. Proffalla on harvemmin kiire mihinkään, hän ei vähästä hätkähdä. Toimiikin siksi loistavasti alkeisratsuna. Ratsastaessa sopivan herkkä ja omaa isot liikkeet. Tanner tömisee kun moottori lämpenee! Monen tädin ja lapsen suosikki! 


Runja

Horovod
Trakehner-ruuna

s. 1996
Säkä 165 cm
Koulutustaso VaA

Om. Horse Hill Ky

Kaunis vanha ruunaherra, joka iästään huolimatta tekee hyvällä sykkeellä jonkun verran tunteja. Korkealle koulutettu kaveri, entinen kilpailuhevonen kouluratsastuksessa. Enemmän diesel -malli, kuin vauhtiveikko. Hoidettaessa kiltti, tykkää touhuta yhdessä hoitajan kanssa. Runjalle esteet ovat yhtä utopiaa, eikä sen vuoksi käy estetunneilla.


Ukko

Tähtipoika-Rok
Suomenhevosruuna

s. 29.8.2006
Säkä 155 cm
Koulutustaso HeD | 50cm

Om. Riikka Lintula
Yp. Horse Hill Ky

Ukko on oikea suloisuuden tiivistymä suomenhevospollen muodossa. Hyväntahtoinen ja kiltti ruuna tulee kaikkien kanssa toimeen, oli kyseessä sitten kaksi- tai nelijalkainen tuttavuus. Ukko on liikkeiltään varsin reipas ja herkkä ratsu, ja vaatiikin kuskiltaan hyvää tasapainoa ja selkeitä ohjeita. Koulukiemuroita ja esteitä hän ei ole kummemmin harrastanut, joten tällä hetkellä vahvistaakin omia perustaitojaan yhdessä ratsastuksenohjaajien ratsutettavana sekä osaavimpien tuntilaisten kanssa tunneilla.


Muut tallin hevoset

Brenkku

Breqanze
FWB-ruuna

s. 24.6.2006
Säkä 160 cm
Koulutustaso HeB | 60cm

Om. Niina Timonen

Niinan oma komea ja persoonallinen ruuna, joka opettelee kouluratsastuksen saloja ja nauttii maastoilusta sekä omistajansa huomiosta! Herkkyytensä vuoksi käy satunnaisesti osaavimpien tunneilla.


Buksu

Bukovina
Trakehner-tamma

s. 1993
Säkä 160 cm
Koulutustaso VaB

Om. Horse Hill Ky
Yp. Hanne Alajoutsijärvi

Kiltti ja nöyrä teräsmuori, joka mielellään nappaa aina muutamat rapsutukset aidan vierestä! Buksu ei enää toimita tuntihevosen virkaa, vaan on siirtynyt nauttimaan ansaituista eläkepäivistä Hannen hellään huomaan. Toimii ajoittain pienten lasten talutuksissa ja erityisryhmien ratsastuksessa.