Tallin säännöt

Tallimme ilmoitustaululta löydät ajankohtaiset ohjeet, mitä ratsastustunnille tulijan tulee tehdä ennen ja jälkeen ratsastustunnin. Pyydämme, että luet ohjeet ajatuksella ja noudatat niitä.

Suosittelemme, että tutustut huolella myös tallimme turvallisuusasiakirjaan ennen saapumistasi tallillemme. Ohessa ohjeet, mitä sinun tulee ottaa huomioon ennen saapumistasi tallillemme!

Maneesin vuokraus

Ennen ratsastustuntia

Muistathan pestä tai desinfioida tallivaatteesi ennen tuloasi meille, jos käyt myös muilla talleilla. Suositeltavaa olisi puhdistaa myös kengät. Vaikka hevosten taudit eivät tartu ihmisiin, niin monet hevosten bakteeri- ja virustaudit leviävät varusteiden kautta tallista toiseen. Näin haluamme varmistaa, että omat hevosemme pysyvät terveinä. Muista myös pestä kätesi aina vierailusi jälkeen!

Talli ja piha-alueet ovat hevostemme koti, joten toivomme hyvää ja rauhallista käyttäytymistä sen mukaisesti. Ruokinta-aikojen aikaan toivomme, että hevosemme saavat ruokarauhan.

Tallin käytävällä liikkuu jatkuvasti paljon ihmisiä ja hevosia, tästä syystä käytävillä ei saa ns. hengailla tai somettaa. Vapaat väylät takaavat turvallisen ympäristön niin hevosille kuin ihmisille.

Suosittelemme, että saavut noin tuntia ennen ratsastusvuoroasi tallille, jotta ehdit tutustua tiloihimme ja varustamaan hevosen ajoissa tunnille. Jos saavut aikaisemmin, toivomme että viettäisit aikaa silloin muualla kuin tallissa. Näin vältymme ylimääräiseltä hälinältä.

Asiakkaamme varustavat hevosensa itse tunnille ellei toisin sovita. Ennen ratsastustuntia ja hevosen varustamiseen liittyvät ohjeet löydät tallin ilmoitustaululta osiosta ”Ennen ratsastustuntia”.

Kun saavut maneesiin, pyydämme että viheltelet kuuluvasti ennen oven aukaisua. Vaikka hevosemme ovat koulutettuja, hevosen pakoeläin-luonnetta emme pysty kontrolloimaan yllättävissä tilanteissa. Ottamalla tämän seikan huomioon, vältymme turhilta yllätyksiltä ja vahingoilta.

Tiedotamme tunteihin liittyvistä asioista yleensä Facebookiin, mutta ilmoitamme myös tekstiviestitse, jos tunnit esimerkiksi yllättäen peruuntuvat.

Meidät tavoittaa parhaiten tekstiviestillä. Jos asiallasi ei ole kiire, meihin voit olla yhteydessä myös sähköpostin kautta. Yhteystietomme.

Vakuutus

Tallilla on vastuuvakuutus. Vakuutusyhtiönä toimii OP Vakuutus.

Suosittelemme oman tapaturmavakuutuksen hankkimista. Liittymällä seuramme Riding Club HH ry:n jäseneksi, jäsenetuihisi sisältyy mm. Lähitapiolan kattava urheiluvakuutus. Lue lisää.

Talliltamme voi lainata kypärän sekä turvaliivin, mikäli et sellaisia omista. Säännöllisesti ratsastaville suosittelemme omien varusteiden hankintaa.

Ratsastuskortit ja vakiopaikat

Kortti on voimassa 12 viikkoa ja kortille saa lisäaikaa vain pitkäaikaisen ja vakavan sairauden perusteella. Kortin voimassaoloaika alkaa, kun ensimmäinen kerta on käytetty. Mikäli et pääse viikkotunnillesi, voit tulla jollekin toiselle tunnille samalla tai seuraavalla viikolla. Korttinsa käyttäminen sen voimassaoloaikana ja korvaavien tuntien sopiminen hyvissä ajoin ennen kortin vanhenemista on ratsastajan vastuulla. Rahoja ei palauteta käyttämättä jätetyistä tunneista.  Ratsastuskortteja voi käyttää myös samassa perheessä asuva! Peruutetun tunnin voi käyttää ilmoittautumalla jollekin korvaavalle tunnille.

Tuntikortin loppuminen ei tarkoita automaattista vakiopaikan menettämistä, vaan asiakas varaa itse omatoimisesti hyvissä ajoin ennen oman kortin loppumista vakipaikkansa Hopotissa.

Jos olet kolme kertaa peräkkäin pois vakiotunniltasi ilman pätevää syytä, talli perii oikeuden luovuttaa paikkasi jollekin toiselle. Irtotunnit ovat silloin sopivampi vaihtoehto harrastukselle, jos ei pääse säännöllisesti käymään tietyillä tunneilla.

Perimme peruuttamattomista tunneista normaalihinnan. Näin myös, jos perut tunnin peruutusaikojen jälkeen ilman pätevää syytä. Peruuntumisesta ei veloiteta, jos ilmoitus tehdään Hopotissa 24 tuntia ennen ratsastustunnin alkua.

Ratsastustunnin jälkeen

Tunnin jälkeen sinun tulee riisua hevoseltasi varusteet, harjata ja palauttaa varusteet siististi omille paikoilleen.

Olemme tarkkoja varusteiden puhdistuksesta tunnin jälkeen, sillä haluamme pitää hevosemme terveinä ja varusteet hyväkuntoisina. Ohjeet ratsastustunnin jälkeiselle toiminnalle löydät tallin ilmoitustaululta osiosta ”Ratsastustunnin jälkeen”.

Lopuksi muista kiittää ja halata hevostasi sekä itseäsi ♥