Kilpailut

Tallimme järjestää pääsääntöisesti harjoitustason kilpailuja este- ja kouluratsastuksessa noin joka toinen kuukausi. Kotiseuramme Riding Club HH ry järjestää säännöllisesti vuoden aikana seurakilpailuja, jotka koostuvat este- ja kouluratsastuskilpailuista.

Tallimme tuntihevosilla voi kilpailla niin koulu- kuin esteratsastuksen parissa. Vaadimme kuitenkin tuntilaisiltamme tallin oman kilpailusääntökoulutuksen suorittamista ja osallistumista rataharjoituksiin ennen kuin ratsastaja osallistuu itse kisaradoille.

Huomaa kuitenkin seuraavat kriteerit ja ehdot kilpailutasoille tuntihevosilla:

  • Jotta voit kilpailla HeD -tasolla (raviohjelmat) kouluratsastuksessa, sinun tulee olla Horse Hill -tallin vakioasiakas ja käydä säännöllisesti ryhmätunneilla.
  • Jotta voit kilpailla ristikko-40cm tasolla esteratsastuksessa, sinun tulee suorittaa hyväksytysti vähintään jokin raviohjelma tallin tai seuran järjestämissä kouluratsastuskilpailuissa tai merkkisuoritusnäytöissä. Perusmerkkitasoinen ratsastaja voi osallistua korkeintaan 40-50cm rataesteluokkiin, mutta ei pelkän 50 cm luokkiin.
  • Jotta voit kilpailla 50-60 cm tasolla esteratsastuksessa, sinun tulee suorittaa hyväksytysti vähintään jokin Helppo C kouluohjelma tallin tai seuran järjestämissä kouluratsastuskilpailuissa tai merkkisuoritusnäytöissä. C-tasoinen ratsastaja voi osallistua korkeintaan 60-70 cm rataesteluokkiin, mutta ei pelkän 70 cm luokkiin.
  • Jotta voit kilpailla 70-80 cm tasolla esteratsastuksessa, sinun tulee suorittaa hyväksytysti vähintään jokin Helppo B kouluohjelma tallin tai seuran järjestämissä kouluratsastuskilpailuissa tai merkkisuoritusnäytöissä. B-tasoinen ratsastaja voi osallistua korkeintaan 80-90 cm tason luokkiin, mutta ei pelkän 90 cm luokkiin.
  • Jotta voit kilpailla yli 90 cm tasolla esteratsastuksessa, sinun tulee suorittaa hyväksytysti vähintään jokin Helppo A kouluohjelma tallin tai seuran järjestämissä kouluratsastuskilpailuissa tai merkkisuoritusnäytöissä. A-tasoinen ratsastaja voi osallistua tuntihevosella korkeintaan 100 cm luokkiin.

Jos haluat kilpailla tietyllä tasolla esim. esteratsastuksessa, sinun tulee kyseisen kilpailukauden aikana suorittaa ensin vaadittu kouluratsastustaso, jonka jälkeen voit osallistua tason edellyttämiin esteratsastusluokkiin.

Jokaisena kilpailukautena tulee suorittaa ensin vaadittu kouluratsastustaso, ennen kuin voi osallistua kyseisen tason edellyttämiin esteratsastusluokkiin (vaikka olisit hyväksytysti suorittanut vaadittavan kouluratsastustason edellisenä kilpailukautena).

Tallin hevosella kilpailemiseen kuuluu ehtona kisoissa talkoilu. Mikäli talkootehtävään merkitty kilpailija ei suorita talkootehtäväänsä sovitusti tai ole toimipisteellään ajallaan paikalla, häneltä voidaan evätä oikeus kisata tallin hevosilla tiettyyn määräaikaan mennessä.

Syksyisin kilpailukauden päättyessä kisataan vuosittaiset HH Cup-mestaruudet juniori- ja seniorirankingissa. Lue lisää HH Cupista täältä.
Harjoitustason koulu- ja esteratsastuskilpailuiden lisäksi järjestämme myös maastotaitokisoja.

Lisätietoja kilpailemisesta ja kilpailuluvista löydät seuramme sivuilta.

Käy tutustumassa seuran ja tallin tapahtumakalenteriin.