Maastoratsastus

Maastoratsastus on rentouttava tapa nauttia luonnosta kaikkina vuodenaikoina. Hevosen selässä mieli tuulettuu ja arjen kiireet unohtuvat. Luonnossa samoilu vankkajalkaisen hevosen selässä on elämys, jonka jokaisen ihmisen tulisi kokea elämässään vähintään kerran!

Järjestämme Ylikylän vaaran kupeissa tunnin mittaisia maastoretkiä huolletuilla maastoreiteillämme välillä metsän siimekseen uralta poiketen. Maastohevosinamme toimii tallimme varmajalkaiset, kokeneet ja rauhalliset hevosemme. Maastohevosistamme löytyy sopivat niin aloittelevalle ratsastajalle kuin kokeneemmalle konkarille. Lapsille, jotka eivät ole ennen ratsastaneet ilman talutusta, järjestämme tarvittaessa taluttajan mukaan.

Maastoratsastusretki toteutetaan rauhallisessa käynnissä eli kävelyvauhdissa. Käynnissä pääsemme jumppaamaan hevosiamme ja kehoamme eri tavoilla vaihtelevissa maastoissa. Vauhdikkaammat maastot järjestämme mielellään vain sellaisille, jotka käyvät ensin ryhmätunnilla näyttämässä taitonsa.

Aloitamme harjaamalla ja varustamalla hevosemme mutta varustamme ratsusi myös tarvittaessa valmiiksi. Saavuthan siis hyvissä ajoin paikalle ennen varsinaista ratsastushetkeä! Varustamisen lisäksi sovitamme kypärät ja puemme muut tarvittavat varusteet päälle. Suosittelemme alaikäisille turvaliiviä. Talliltamme saa kypärät ja liivit lainaan ratsastustunnin ajaksi!

Maastotuntiin sisältyy selkäännousu ja maasto-ohjaajamme antama ohjeistus ratsastukentällä sekä tarvittaessa myös retken aikana. Maastossa etenemme asiakkaiden taitojen ja toiveiden mukaisesti turvallisuutta noudattaen.


Maastotunti käynnissä1 krt
60 min35 €

Olet lämpimästi tervetullut nauttimaan miellyttävistä maastoretkistämme ihanilla hevosillamme. Voit kerätä ystäväsi koolle tai tulla myös yksin virkistäytymään kanssamme!

Maksimiryhmäkoko: 5 henkeä
Maastoja saatavilla: Viikonloppuisin

Kaikki tuntimme maastoretkistä ryhmätunteihin varataan Hopoti -verkkokauppapalvelun kautta. Ryhmätunnit ovat vapaasti varattavissa Hopotin varauskalenterissa, mutta yksityistunnit, maastoretket ja talutustunnit sovitaan perinteisesti tekstiviesteillä tai sähköisellä lomakkeella, jonka jälkeen asiakkaalle varataan Hopotissa sovittu tuntipaikka ja veloitetaan verkkomyyntinä ennen ratsastustuntia. Liittymällä heti käyttäjäksi (ilman sitoutumispakkoa tai mitään ylimääräisiä kuluja), nopeutat varausprosessia ja helpotat meidän työtämme kun löydämme sinut heti järjestelmästämme! Emme varaa tunteja ns. Hopotin ulkopuolella, vaan kaikki merkitään sähköiseen järjestelmäämme.

Hopotin käyttö-ohjeet:

  • Sinun täytyy rekisteröityä Hopotin käyttäjäksi voidaksesi varata ja maksaa ratsastustunteja.
  • Tunnit tulee varata viimeistään tuntia edeltävänä päivänä (mikäli haluat varata tunnin saman päivän aikana, laita viestiä tallin puhelimeen!)
  • Tunnin voi peruuttaa peruutuskäytännön mukaisen peruutusajan puitteissa Hopotissa. Peruutusajan mentyä umpeen, ota yhteys tallin puhelimeen.
  • Peruutettu tunti muuttuu tallikorttisi saldoksi, jolla voit varata uuden ratsastustunnin. Sama periaate myös, jos talli joutuu perumaan tunnin esim. kovan pakkasen vuoksi.

Tallilla on vastuuvakuutus, mutta suosittelemme silti omaa urheilu- tai vapaa-ajan tapaturmavakuutusta. Ratsastusseuran jäsenenä saat kattavan Lähitapiolan urheiluvakuutuksen, joka on voimassa aina matkoilla tallille, hevosia hoidettaessa ja ratsastaessa sekä muissa tallin/seuran järjestämissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Mikäli sää tai keliolosuhteet muuttuvat äkillisesti, maaston järjestäjällä on oikeus perua maastoratsastus hevosten ja ratsastajien turvallisuutta ajatellen.
Perimme peruuttamattomista tunneista normaalihinnan. Näin myös, jos perut tunnin peruutusaikojen jälkeen ilman pätevää syytä. Peruuntumisesta ei veloiteta, jos ilmoitus tehdään tuntia edeltävänä iltana klo 21 mennessä.