Viikkotunnit

Järjestämme tunteja viikolla ja viikonloppuisin ympäri vuoden. Viikolla vakiotuntimme pyörivät maanantaista perjantaihin klo 17 – 20 ja viikonloppuisin järjestämme erillisiä irtotunteja tilauksesta. Viikonloppuisin hevosemme saavat vapaapäivänsä suunnitellusti. Tallillamme järjestetään myös aktiivisesti valmennuksia, kilpailuja ja tapahtumia erityisesti viikonloppuisin!

Jos lukujärjestyksestä ei löydy sinulle sopivaa aikaa, otathan meihin yhteyttä, niin katsotaan yhdessä mitä voisimme sinulle järjestää!

Hevosen varustamiseen liittyvä hoitajakulttuurimme on perinteisestä ratsastuskoulukulttuurista poikkeava, sillä haluamme että ratsastajamme kunnostavat ja varustavat itse hevosen tunnille sekä huolehtivat myös tunnin jälkeen hevosen ja varusteiden huollosta. Näin ratsastaja ja hevonen pääsevät tutustumaan toisiinsa jo ennen ratsastustuntia, joka tekee yhteisestä ratsastuskokemuksesta kummallekin miellyttävämmän.

Tallissa on aina henkilökuntaa paikalla auttamassa tuntilaisia. Muistathan tulla laittamaan hevostasi ratsastuskuntoon hyvissä ajoin ennen tunnin alkua. Tarvittaessa varustamme hevosen sinulle valmiiksi.


MAANANTAI

Klo 17 – 18
Klo 18 – 19
Klo 19 – 20

Juniorit HeC
Seniorit HeC
Juniorit HeB

Opettaja: Niina Timonen


TIISTAI

Klo 17 – 18
Klo 18 – 19
Klo 19 – 20

Seniorit HeC
Juniorit HeB
Seniorit HeB

Opettaja: Kirsi Jylhä


KESKIVIIKKO

Klo 17 – 18
Klo 18 – 19
Klo 19 – 20

Juniorit alkeisjatko
Juniorit HeC
Esteryhmä
*

Opettaja: Niina Timonen

*Juniorit ja seniorit vuoroviikoin


TORSTAI

Klo 17 – 18
Klo 18 – 19
Klo 19 – 20

Juniorit alkeisjatko
Juniorit HeC
Seniorit HeB

Opettaja: Siiri Mantila (klo 17-18, klo 18-19)
Niina Timonen (klo 19-20)


PERJANTAI

Klo 17 – 18
Klo 18 – 19

Opettaja: Siiri Mantila

Juniorit alkeisryhmä
Seniorit HeC


LAUANTAI

Klo 12 →

Klo 15 – 16

Kurssit, maastot, tilaustunnit ja valmennukset
Sekaryhmä HeC

Opettaja: Niina Timonen (klo 15-16)


SUNNUNTAI

Klo 12 →

Kurssit, maastot, tilaustunnit ja valmennukset


Huomaa, että vakiotuntilainen on ratsastaja, jolla on vakiopaikka jollain viikkotunnilla. Tämä ei koske esteryhmiä, sillä esteryhmiin ilmoittaudutaan aina erikseen.

Käythän lukemassa tallin säännöt ennen kuin saavut ratsastustunneillemme.


Ryhmätunti/hlö
(3-6 ratsukkoa)
1 krt10 krt/kortti
Vakiotuntilainen26 €260 €
Vakiotuntilaiselle toinen viikkoryhmätunti15 €
Irtotunti32 €
Omalla hevosella15 €150 €
Paritunti/hlö1 krt
Vakiotuntilainen30 €
Vakiotuntilaiselle viikkoryhmätunnin lisäksi20 €
Irtotunti35 €
Omalla hevosella25 €
Yksityistunti/hlö1 krt
Vakiotuntilainen40 €
Irtotunti 60 min50 €
Irtotunti 30 min25 €
Omalla hevosella30 €

Tuntien tasot

Alkeisryhmässä opetellaan mukautumaan hevosen liikkeisiin ja harjoitellaan perusapujen hallitsemista, kuten kääntämistä, pysähtymistä ja liikkeelle lähtöä. Tunnit aloitetaan taluttajan avustuksella, ja siirrytään hiljalleen kohti itsenäistä ratsastamista. Askellajeina käytetään pääasiassa käyntiä ja ravia.

Alkeisjatko -tasolla opetellaan ratsastuksen alkeita. Ratsastaja opettelee perusistunnan hallitsemista ja apujen käyttöä. Näillä tunneilla ratsastetaan enemmän ravissa, mutta tutustutaan myös laukan alkeisiin. Esteratsastuksen alkeissa opetellaan kevyttä istuntaa, sekä ylittämään puomeja ja kavalletteja.

HeC -tasolla perusistunta on tullut jo tutuksi, sekä ratsastaja hallitsee kaikki askellajit. Tunneilla harjoitellaan eri temponmuutoksia, tasaista kuolaintuntumaa sekä tutustutaan apujen käytön hallintaan, miten hevosta mm. asetetaan ja taivutetaan. Liikkeen hallitsemista harjoitellaan eri suuntiin, kuten askeleen pidentämistä ja peruuttamista. Esteillä hypätään jo ristikkotasolla sekä noin 40-50cm korkeuksia. Estetunneilla opetellaan lähestymään estettä ja mukautumaan hyppyyn.

HeB -tason ratsastaja kehittää perusistuntaansa, hallitsee keskiaskellajit ja pystyy ratsastamaan erilaisilla hevosilla. Tunneilla harjoitellaan tahdissa, tasapainossa ja tasaisella kuolaintuntumalla ratsastamista. Myös pohkeenväistöt ja vastalaukka tulevat tutuiksi. Esteratsastuksen parissa ratsastetaan erilaisia esteradan teitä ja linjoja, säilytetään tempo ja hypätään noin 60-80cm tasolla.

HeA -tasolla korostuu apujen käytön hienosäätö, hevosen suoristamiseen ja rentouttamiseen perustuvat tehtävät sekä kokoamisen alkeet. Kouluratsastuksessa opetellaan mm. avotaivutusta ja laukanvaihtoja käynnin kautta. Esteillä harjoitellaan säätelemään askeleen pituutta ja etäisyyden arviointia. Tällä tasolla hypätään erikoisesteitä ja 80-90cm korkeuksia.


Pakkasrajat

Talvisin pakkasrajat mitataan maneesin mittarista. Lasten (alle 18 v.) pakkasraja on -17 °C ja aikuisten -20 °C. Harvemmin järjestämme talvisin tunteja ulkokentällä. Hyvin harvoin pakkaset ylittyvät tiiviissä maneesissamme, jonka pystymme myös tarpeen tullen lämmittämään yöllä valmiiksi. Näin maneesi ei ehdi viilentyä yön aikana kireiden pakkasten aikana.

Kesäisin otamme huomioon mahdolliset hellejaksot, jolloin tunninpidon mahdollisuus arvioidaan tilanteen mukaan. Täällä pohjoisessa sellaisia hellejaksoja harvemmin tulee, että emme pystyisi tunteja pitämään!