Tallivaatteiden hygieniasta huomio!

Kevät tulee, lumet sulaa ja pöpöt jyllää!

Muistathan, että mikäli vierailet myös muilla talleilla, niin sinun tulee desinfioida ja puhdistaa tallivaatteesi huolella ennen meille saapumistasi! Vaikka hevosten taudit eivät ole ihmisille vaarallisia tai tarttuvia, niin monet hevosten virus- ja bakteeritaudit leviävät varusteidemme kautta tallista toiseen. Jotkut taudit voivat olla vaarallisiakin hevosille sairastuttaen kaikki tallin hevoset.

Miten huolehdin omalta osaltani hyvästä tallihygieniasta?

  • Pese ja desinfioi varusteesi kypärää ja kenkiä myöten ennen saapumistasi tallillemme.
  • Pese tallivaatteesi pesukoneessa 60 asteen lämpötilassa, mikäli pesuohje niin sallii.
  • Apteekeista ja maatalouteen erikoistuneista rautakaupoista voit ostaa Virkon S -merkkistä desinfiointiainetta. Tämä on turvallinen tuote käyttää, ja sillä on hyvä desinfioida esimerkiksi kengät ja kypärä.
  • Pese kätesi aina vierailusi jälkeen.

Näin haluamme varmistaa, että omat hevosemme pysyvät terveinä!

Kiitos yhteistyöstä!